Wpłaty za obiady przyjmowane są z góry do 10 – go każdego miesiąca przelewem na konto:

PIĘCIOLATKI, ZERÓWKI, KLASY 1 – 4

na konto nr: 59 9226 0005 0047 0685 2000 0050

 KLASY 5 – 8

na konto nr:   26 9226 0005 0045 0350 2000 0040

 w tytule przelewu należy wpisać: 

 imię, nazwisko, klasa, 

 

JADŁOSPIS PIĘCIOLATKI

 Poniedziałek29.05.2023r

Śniadanie:  

płatki ryżowe na mleku, bułka kajzerka, szynka, żółty ser, sałata, pomidor, herbata

Obiad:

zupa zacierkowa, chleb, banan

Podwieczorek:

chałka z serkiem truskawkowym,

herbata owocowa

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

 wtorek

30.05.2023r

Śniadanie:

lane kluski na mleku, szynka drobiowa, serek almette, pieczywo mieszane, rzodkiewka, herbata

Obiad:

kasza jęczmienna, bitki wieprzowe, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Podwieczorek:

gofry, mięta

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

  środa

31.05.2023r

Śniadanie:

płatki na mleku, pieczywo mieszane, kiełbasa żywiecka, pasztecik drobiowy, papryka, herbata

Obiad:

ziemniaki, udko pieczone, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek:

budyń z sokiem malinowym, biszkopty

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

czwartek

01.06.2023r

Śniadanie:

kasza manna, schab pieczony, serek topiony, bułka wrocławska, ogórek konserwowy, herbata

Obiad:

makaron z sosem spaghetti,

sałata w sosie koperkowo ziołowym, kompot

Podwieczorek:

drożdżówka z serem, melisa

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

piątek

02.06.2023r

Śniadanie:

kakao, bagietka, dżem, miód, serek waniliowy, jabłko

Obiad:

makaron z truskawkami, owoc, soczek

Podwieczorek:

monte do picia, lubiś, winogrono

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.

Numery oznaczające alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów)

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
1. gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6. soja i produkty sojowe
7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca (w tym musztarda)
11. sezam i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

INFORMACJE DLA RODZICÓW

  1. Zapisy uczniów na obiady przyjmowane są u wychowawcy i intendenta. Zgłoszenia dokonują rodzice/opiekunowie wypełniając druk deklaracji.
  2. Uczeń spożywa posiłek wyłącznie na stołówce szkolnej.
  3. Uczeń zobowiązany jest do przestrzegania regulaminu i właściwego zachowania się na terenie stołówki szkolnej.
  4. Koszt wyżywienia: pięciolatki – 8 zł (3 posiłki), klasy 0 – 4 – 4,00 zł
  5. Wpłaty za obiady przyjmowane są z góry do 10 – go każdego miesiąca przelewem na konto Banku Spółdzielczy nr 59 9226 0005 0047 0685 2000 0050 (w tytule imię i nazwisko dziecka, klasa). Proszę sprawdzać na stronie internetowej należność w danym miesiącu. W razie choroby dziecka, proszę dokonać ustaleń z intendentem.
  6. W związku z przewidywaną nieobecnością dziecka w szkole, należy ten fakt zgłosić dzień wcześniej  w godzinach od 8.00 do 10.00 pod numerem telefonu 25 757 25 40 lub mailowo intendent.pspsiennica@o2.pl.
  7. W przypadku braku zgłoszenia rodzic ponosi koszty niespożytego obiadu.
  8. Jednodniowa nieobecność i pierwszy dzień choroby dziecka nie są odliczane.
  9. Odliczenie niewykorzystanej kwoty dokonywane jest z odpłatności w następnym miesiącu.
  10. W przypadku całkowitej rezygnacji dziecka z obiadów rodzice/opiekunowie mają obowiązek zgłosić ten fakt do intendenta w terminie poprzedzającym nowy miesiąc rozliczeniowy.