Wpłaty za obiady przyjmowane są z góry do 10 – go każdego miesiąca przelewem na konto:

PIĘCIOLATKI, ZERÓWKI, KLASY 1 – 4

na konto nr: 59 9226 0005 0047 0685 2000 0050

 KLASY 5 – 8

na konto nr:   26 9226 0005 0045 0350 2000 0040

 w tytule przelewu należy wpisać: 

 imię, nazwisko, klasa, 

 

JADŁOSPIS PIĘCIOLATKI

 Poniedziałek30.01.2023r

Śniadanie:  

płatki na mleku, bułka kajzerka, szynka, serek almette, sałata, pomidor, herbata z cytryną 

Obiad:

rosół z makaronem,

ciastko zbożowe, mus owocowy

Podwieczorek:

bułka maślana, herbata owocowa

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

 wtorek

31.01.2023r

Śniadanie:

kawa zbożowa, pieczywo mieszane z masłem,

 kiełbasa żywiecka, sałata, papryka,

serek truskawkowy, herbata z cytryną

Obiad:

makaron z sosem spaghetti, mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym, kompot

Podwieczorek:

bagietka z masłem i nutellą, mięta

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

  środa

01.02.2023r

Śniadanie:

parówki, bułka wrocławska, ketchup, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną 

Obiad:

ryż, udko pieczone, marchewka zasmażana, kompot

Podwieczorek:

serek zakręcony mix,  herbatniki

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

czwartek

02.02.2023r

Śniadanie:

pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pasztecik drobiowy, ogórek, herbata z cytryną

Obiad:

kasza gryczana, gulasz wieprzowy,

sałatka szwedzka, kompot

Podwieczorek:

serek waniliowy, biszkopty

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

piątek

03.02.2023r

Śniadanie:

 kakao, bułeczka z masłem, dżem, żółty ser,

herbata z cytryną

Obiad:

makaron z serem, soczek, owoc

Podwieczorek:

jogurt do picia,  wafelek

 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.

Numery oznaczające alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów)

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
1. gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6. soja i produkty sojowe
7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca (w tym musztarda)
11. sezam i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

INFORMACJE DLA RODZICÓW

  1. Zapisy uczniów na obiady przyjmowane są u wychowawcy i intendenta. Zgłoszenia dokonują rodzice/opiekunowie wypełniając druk deklaracji.
  2. Uczeń spożywa posiłek wyłącznie na stołówce szkolnej.
  3. Uczeń zobowiązany jest do przestrzegania regulaminu i właściwego zachowania się na terenie stołówki szkolnej.
  4. Koszt wyżywienia: pięciolatki – 8 zł (3 posiłki), klasy 0 – 4 – 4,00 zł
  5. Wpłaty za obiady przyjmowane są z góry do 10 – go każdego miesiąca przelewem na konto Banku Spółdzielczy nr 59 9226 0005 0047 0685 2000 0050 (w tytule imię i nazwisko dziecka, klasa). Proszę sprawdzać na stronie internetowej należność w danym miesiącu. W razie choroby dziecka, proszę dokonać ustaleń z intendentem.
  6. W związku z przewidywaną nieobecnością dziecka w szkole, należy ten fakt zgłosić dzień wcześniej  w godzinach od 8.00 do 10.00 pod numerem telefonu 25 757 25 40 lub mailowo intendent.pspsiennica@o2.pl.
  7. W przypadku braku zgłoszenia rodzic ponosi koszty niespożytego obiadu.
  8. Jednodniowa nieobecność i pierwszy dzień choroby dziecka nie są odliczane.
  9. Odliczenie niewykorzystanej kwoty dokonywane jest z odpłatności w następnym miesiącu.
  10. W przypadku całkowitej rezygnacji dziecka z obiadów rodzice/opiekunowie mają obowiązek zgłosić ten fakt do intendenta w terminie poprzedzającym nowy miesiąc rozliczeniowy.